Vo finále rovnako ako vlani narazí Serena Williamsová na Azarenkovú

07.09.2013 Celý región

New York 7. septembra (TASR) - Vo finále ženskej dvojhry na tenisovom grandslame US Open sa rovnako ako vlani stretnú Američanka Serena Williamsová a Bieloruska Victoria Azarenková. Najvyššia nasadená Williamsová v pozícii obhajkyne titulu v druhom semifinále deklasovala päťku "pavúka" Číňanku Na Li za 86 minút 6:0 a 6:3.

Štvornásobná šampiónka z New Yorku skvele podávala i returnovala a dominovala aj pri dlhších výmenách od základnej čiary. V prvom sete nepustila mladšia zo sestier Williamsových súperku prakticky k ničomu a za 29 minút jej uštedrila "kanára". Na začiatku druhého setu síce Na Li po rýchlom brejku viedla 2:1, Američanka však potom získala päť gemov v rade.

Zápas s ťažkým koncom

"Bol to dobrý zápas s ťažkým koncom. Cítila som nervozitu, ale zvládla som to," citovala agentúra Reuters slová svetovej jednotky v rebríčku WTA. Jej súpera, Číňanka Na Li, nebola počas duelu nervózna, keďže to nebolo jej prvé grandslamové semifinále v kariére.

"Nemala som dôvod byť nervózna, nehrala som prvýkrát v živote semifinále. Môj problém bol skôr v tom, že keď som sa prechádzala po kurte, nezdala sa mi jeho veľkosť. Akoby som hrala na futbalovom ihrisku. Na konci som zistila, že predsa len hrám tenis," povedala úsmevne piata nasadená hráčka turnaja.

Finálovou súperkou Sereny Williamsovej bude bieloruská tenistka Victoria Azarenková. Na vrchole ženskej dvojhry na US Open sa tak stretnú dve najvyššie nasadené hráčky. "Keď hráte proti Serene, musíte zo seba vydať všetko. Ona vás núti hrať čo najlepšie. Je to skutočne vzrušujúca príležitosť zahrať si vo finále US Open proti najlepšej hráčke sveta. O tom každá tenistka sníva," neskrývala nadšenie Azarenková a dodala: "Nemôžem sa dočkať. Už chcem ísť na kurt a hrať."

ženy - dvojhra - semifinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Na Li (5-Čína) 6:0, 6:3
Victoria Azarenková (2-Biel.) - Flavia Pennettlová (Tal.) 6:4, 6:2
 

Vyberte región